Medarbetare Göran Segerlund fick lite grejer hemskickade till sig från 24MX. Här delar han med sig av sina tankar och åsikter om dessa.

Den stora frågan är då vad tycker man om 24MX och deras delar, åsikterna om det är väl som baken antar jag. Många tycker att man ska stödja sin lokala handlare, det kan jag också hålla med om, det är ofta där vi köper våra hojar. Jag köper även delar där, så jag stödjer dem också. Även om 24MX är min lokala handlare också. Men alla vi som kör Enduro eller motocross vet att det inte är den billigaste sporten man kan utöva. Dessutom finns det vissa delar och saker som man kanske inte hittar hos sin lokala handlare. 

24MX har ett brett utbud till oss som kör Motocross/ Enduro. Det handlar om har reservdelar, tillbehör, smörjmedel, personlig körutrustning, däck och allt runtomkring, det vill säja allt, förutom motorcyklarna, som man behöver för att utöva vår underbara sport. 

24MX har flera olika märken från de flesta leverantörerna och även ett eget varumärke som heter Twenty. Jag har personligen inte så stor erfarenhet från det märket. Det jag själv brukar köpa från 24MX är kläder, mousse-gel och deras Fast-mount handtag som påminner väldigt mycket om ett annat märke. 

Vad är det då jag fått för skoj att testa undrar kanske ni. Det jag fick för test var en verktygssats, kläder, bromsskiva och fotpinnar. 

Twenty Open Tipeg

Väldigt passande så fick jag ett par Twenty Open Tipeg Titan fotpinnar, jag hade precis lyckats kröka en uppsättning av ett par original fotpinnar. (vet inte hur jag lyckas slå i mina hela tiden).  Det första jag upplevde när jag testade dom var vilket grepp det är i dom, dom känns även lite bredare än original vilket är skönt.  Som ni ser så är den väldigt öppen i sin utformning, vilket ska förhindra att dom packar igen när det är lerigt.

Jag har slagit i dom några gånger under den korta tiden jag kört med dom men dom verkar stå pall för det mesta, inte en skråma ännu, så här långt. Och jämför man dom med andra märken så ser dom likadana ut men kostar nästan hälften så mycket. Jag ska inte säga att dom är billiga, men förhoppningsvis så håller dom längre. 


Twenty Solid Mk2

 

Jag fick även en Solid bakbromskiva, Twenty Solid Mk2, det ser ut som dom flesta solida bromsskivorna och jag märker ingen skillnad från mina andra skivor av andra märken, förutom det lägre priset.


Raven Air

 

Jag fick även en uppsättning röd Raven Air. Jag har flera olika märken på mina crosskläder men inga som är lika lätta och luftiga  som Raven Air är. När jag packade upp kläderna så vart jag lite orolig över att dom var så tunna, kommer dom hålla för en marksyning? 

Raven Air är tillverkade av något väldigt lätt och stretchigt material, men är trots det ändå hållbart. Jag körde med kläderna första gången på Stångebroslaget och där gjorde jag en liten test av hållbarheten, det var en lättare vurpa på grund av lite kontakt med en annan förare som inte ville bli omkörd, så vi kroka ihop lite och välte omkull. Brallorna höll men jag råkade bränna ett litet hål på ena armbågen, hur vet jag inte men det blev ett hål och det har inte så mycket med kvalitén att göra, alla märken hade högst sannolikt sett likadana ut. En sak som jag gillar väldigt mycket är loggan på ryggen, som är i Silicon vilket gör att skjortan inte står rätt ut under körning. 

Och efter jag kört med dom så konstaterar jag att mina Raven Air nog är dom skönaste kläderna jag har för tillfället.


Proworks Hylsnyckelsats MX/MC 104 delar 

Det här är en liten men ändå komplett verktygssats som passar perfekt att alltid ha med sig i bilen eller släpet vare sig man ska träna eller tävla, och även om det inte behövs så kompletterar jag med en uppsättning T-nycklar insex, torx och vanliga mejslar. I Proworks Hylsnyckelsats så finns ¼-mejseln som man kan fästa på lilla spärrskaftet, perfekt när man ska skruva ur dom mindre bultarna som sitter för hårt att lossa för hand. Långa bitsen går att använda i både det stora och lilla spärrskaftet.

 

Dessa produkter plus många andra finns just nu med bra rabatt på https://www.24mx.se/