Team Husqvarna Motorcycles Scandinavia har presenterat årets Cross- och Enduroteam. I 2022-års team ser vi många bekanta namn men även ett par vassa nyförvärv introduceras.

Husqvarna Motorcycles Scandinavia Enduroteam 2022
Årets Enduroteam består av Mikael Persson, Albin Elowson, Filip Bengtsson, Hanna Berzelius och Magnus Thor. Persson och Bengtsson kör SM3-klassen på varsin TE 300i, Elowson ställer även i år upp i SM2 på FE 350 och Berzelius kör SM-Dam på FE 250. Thor fortsätter sin satsning inom extremenduro där säsongen startar med SuperEnduro-VM. Under säsongen kommer vi se Thor köra både FE 350 och TE 300i.

- Till 2022 års säsong mönstrar vi ett färre antal förare, men den överlägset mest meriterade uppställningen i branschen. Tillsammans har de hela 17 SM-guld. Berzelius, Bengtsson och Elowson känner vi igen från tidigare säsonger men förutom de kan vi i år, med glädje, meddela att vi värvat och stärkt upp ytterligare med Mikael Persson. Persson har efter 3 framgångsrika år erhållit en välförtjänt VM-styrning hos Husqvarna Factory Racing och kommer ha full uppbackning från oss under de svenska tävlingarna, säger Teamchef Ola Thorell. 

Husqvarna Motorcycles Scandinavia Crossteam 2022
Årets Crossteam består av Laban Alm, Albin Gerhardsson, Rasmus Varg, Emil Berggren och Matilda Huss. Alm kör även i år U17 på en TC 125. I MX2 hittar vi Gerhardsson och Varg, båda kör FC 250. I MX1-klassen ställer Berggren upp på en FC 350 och i MX-Women representerar Huss Husqvarna Motorcycles på en FC 250.

Tomas Wallenta, Brand Manager Husqvarna Motorcycles och Teamchef för Crossteamet kommenterar årets uppställning så här:

- Med allt klart inför 2022 är känslan på topp. Skall bli riktigt spännande att följa våra förare under kommande säsong. Den positiva känsla som sitter i teamet från den gångna säsongen blir mycket rolig och intressant att bygga vidare på. Vi har en bredd i teamet och styrka i alla klasser. Alm satsar på att försvara mästerskapstiteln i U17 och Gerhardsson har siktet inställt på att uppgradera förra årets silverplats till guld i MX2. I MX2 hittar vi även Varg som vi tror stenhårt på, han går från klarhet till klarhet, här sluter vi upp helhjärtat och pushar mot nya framgångar. I MX1 är det Berggrens år i år, han har prenumeration på pallplatser och i år satsar vi mot överst på pallen. Huss hade stora framgångar 2021 med vinst i både GGN och Ränneslätt och efter en hård träningsvinter kommer hon dra fullt ut 2022.