Två svenska hojbyggare, Kim Dorén och Daniel Kocinac:s, från Harley-Davidson Malmö har stora chanser att vinna i den globala hojbyggartävlingen Battle Of The Kings. Deras bygge ”FAT BOY T2” är en av de stora favoriterna bland 16 bidrag från hela världen.

- Vi är övertygade om att den största ikonen av motorcyklar från Harley-Davidson är Fat Boy.  Och av dem är den allra mest välkända och största ikonen den Fat Boy som Arnold “T800” Schwarzenegger kör i den klassiska filmen Terminator 2. I filmen representeras den största ”bad ass”-hojen av den absolut största ”bad ass”-roboten någonsin. Originalhojen är redan cool som den är, men med den nya Softail Milwauke Eight-motorn blir den ännu häftigare, och den här är dessutom customiserad av Harley-Davidson Malmö – episkt!,  säger Kim Dorén och Daniel Kocinac som byggt hojen. 

Röstningen pågår just nu på nätet och avslutas på måndag. Finalen äger rum på Europas största MC-mässa EICMA i Italien. Där utser slutligen en jury den slutliga vinnaren. Malmös bidrag har goda chanser att ta hem förstapriset i denna prestigefyllda tävling.

I år är det dessutom första gången som USA är med och tävlar vilket gör konkurrensen ännu större. Fler än 200 återförsäljare från 30 länder har varit med och tävlat där det handlar om att skapa en specialbyggd banbrytande Harley-Davidson. Alla bidrag byggs utifrån fantasi, skicklighet och en budget som är halva kostanden av originalmodellen de bygger om.

Mer om tävlingen och Malmös bidrag kan du läsa här: https://customkings.harley-davidson.com/sv_SE