Tacita T-Race, den första eldrivna offroadmotorcykeln som till 100 procent är tillverkad i Italien, kommer att ha sin världspremiär på EICMA, den internationella motorcykelmässan i Milano. Fastbikes.se kommer vara på plats när den presenteras. Här kan du läsa mer och kolla in en film där modellen bestiger Etna.

Den eldrivna motorcykeln kommer i tre versioner TR C kcross , TR E enduro och TR R rally. Den nya Tacita uppges vara 100 % "grön" tack vare den ekologiska kåpan, den elektriska motorn (motorcykelns tysta hjärta ) samt T- station, som är en utfällbar solenergi-laddstation.

Utrustad med en 5-stegad växellåda, erbjuder T-Race de två körlägena Eco och Sport. I Eco-läget, är gasresponsen mjuk och progressiv, medan du med "Sport-läget" sägs ska kunna njuta av kraften hos en endurocykel som gjord för de tuffaste offroadspåren.

T - Race är den första elektriska enduromotorcykeln som sägs kunna konkurrera med de traditionella motorcyklar i form av körkänsla och ergonomi, och som ska erbjuda en räckvidd på åtminstone 100 kilometer under rallyförhållanden.

För att uppfylla åtagandet att erbjuda en 100-procentig miljöhållbarhet, kan batterierna hos T-Race laddas med hjälp av den energi som produceras av solpaneler som täcker taket på den för ändamålet särskilt framställda "T-Station", en släpvagn som med sina "måsvingar" maximerar exponeringen att nå 18 kvadratmeter. T-Station, fungerar som en laddstation, och uppges producera upp till 2,5 kW, vilket gör att den även producerar överskottsenergi som kan användas till annat.