Jenny Tinmouth, som leder det engelska mästerskapet för eldrivna motorcyklar, TTXGP UK, är även den snabbaste kvinnan runt Isle of Man TT. Nu h ar hon mött Vanina Ickx som rattade Citroëns eldrivna Survolt i en ”spännande” duell på Thruxtonbanan. Här kan du se en film från händelsernas centrum.

Vanina Ickx är racerförare och dotter till F1-föraren Jacky Ickx. Tinmouth är den snabbaste kvinnan runt Isle of Man TT med motorcykel och är dessutom också den som leder den engelska upplagan av 2010 års TTXGP.

Tinmouths elmotorcykel väger 220 kilogram och har en 65-hästars motor (Z2) från Agni. Den uppges accelerera från 0-100 kilometer i timmen på cirka 3,5 sekunder och sägs toppa omkring 210 kilometer i timmen.

Citroën Survolt drivs av två elmotorer med en sammanlagd effekt på 300 hästkrafter och uppges accelerera från 0-100 kilometer i timmen på under fem sekunder. Toppfarten anges till 260 kilometer i timmen. Konceptets 140 kilo tunga dubbla litium -Ion-batteriaccar erbjuder 31 kW vardera och sägs erbjuda en räckvidd på upp till 20 mil.

Vanina Ickx kommenterade duellen: "Det var en fantastisk upplevelse - den första elektriska duellen av sitt slag. Avsaknaden av motorljud gjorde det till en mycket intressant utmaning. Normalt har du en idé om var din motståndare är med hjälp av ljudet, men med elfordon är det så mycket tystare - en ny racingdynamik. Jag hade väldigt roligt och jag är glad över att ha varit en del av denna unika händelse. "

{youtube}HgoXticUgvU{/youtube}