Suzuki har släppt en kort video som allt av döma bjuder på den första glimten av en ny version av högfartsmaskinen Hayabusa.

Sedan undertecknad provkörde den första versionen av Hayabusa på Catalunya-banan, i samband med världslanseringen i Spanien 1999 har det hänt en hel del. Och nu verkar det som om att en helt ny version av den populära högfartsmaskinen är på gång.

 

I videon kan vi se när en motorcykel (som till 99,999% säkerhet är en Hayabusa) körs på en högfartsoval, och närmar sig toppfarten (ca 300 km/h). I en kort sekvens kan vi se att instrumenteringen har analoga visare och en design som påminner om den hos föregångaren. Rödstrecket infinner sig vid 11.000 varv/minut och hastighetsmätaren toppar vid 300 km/h). LCD-sektionen i mitten av instrumenteringen ser ut att vara en TFT-enhet som visar någon form av lutningsvinkelavläsning, vilket kan ge en hint om att modellen kommer med IMU-kontrollerad elektronik. I videon ser det även ut som att strålkastararrangemanget liknar den hos nuvarande modell. 

 

 

Klockan 08.00 på fredag 5 februari presenteras modellen.