Rapport från finalen i Motocross SM

I helgen kördes finalen i Motocross SM på Malmabanan i Västerås. Inför helgen var spänningen hög då tre man hade möjligheten att för första gången bli svensk mästare i MX1.

 

Helgen inleddes med en hel del regn och stundtals såg motocrossbanan ut att vara något helt annat än en motocrossbana. Inför de två finalracen i MX1 var det Marcus Norlén från Åsätra MK som toppade tabellen med 190 poäng, sju poäng före Andreas Hultman och Rickard Sandberg (som båda hade 183 poäng).

I startsvängen skedde en häftig startvurpa i första MX1-racet där bland annat Rickard Sandberg tappade viktiga sekunder och krafter. Uppe i täten körde Marcus Norlén i till synes betryggande tempo och körde i mål med en marginal till Andreas Hultman (Honda, Kils MK MC), som i sin tur hade en rejäl lucka till Anders Persson (Honda, Kils MK MC). I och med detta hade Marcus nu ökat sin poängledning till tio poängs marginal inför det sista racet.

I andra racet var Andreas Hultman snabbast i starten. Andreas Hultman var även den som först körde över mållinjen, med en rejäl lucka före Björn Andersson (Kawasaki, Göta MS) och Kim Lindström (KTM, Nyköping MS). Efter en halvseg start fick Marcus Norlén kunde ändå han köra över mållinjen som svensk mästare i MX1.

Vi noterar även att Johan Carlsson, som i år tävlar för Beta i Enduro VM, gästspelade i mästerskapet, och kom på åttonde plats i första heatet.

I MX2 vann Fredrik Norén (Honda) mästerskapet före Filip Bengtsson (Honda) och Calle Aspegren (KTM). I första racet var det Fredrik Norén som kammade hem segern före Alex Eriksson och Fredrik Werner.

I andra MX2-racet var det Calle Aspegren som körde hem segern före Fredrik Norén och Remi Nyegaard (Yamaha).

Bland tjejerna i klassen ”MX-Girls” var det Elin Mann som toppade klassen i mästerskapet före Sara Pettersson och Sandra Adriansson. I såväl första som andra racet var det Elin Mann (KTM) som var snabbast före Sara Pettersson (KTM). Filippa Jonasson var trea i första racet medan Frida Östlund kom trea i andra racet.

 

RESULTAT