Generation X SGX 500, glasögon

Generation X SGX500

Till året säsong lanserade Duells Generation X på den skandinaviska marknaden. Märket är relativt nytt inom crossglasögon men ser till att sticka ut rejält.

 

Genom ett samarbete med Swarowski kan Generation X erbjuda sina brillor med äkta Swarowski-kristaller. Pimpigt värre!
För egen del satsade jag på en något enklare variant i pärlvit kulör, namnet är SGX 500. Det första jag märkte var att passformen mot min Shoei V-Moto var mindre bra. För att få in dem i hjälmöppningen är jag tvungen att trycka till så kan böja sig förbi hakskyddet. Väl på plats är jag tvungen att ha hjälmen mer uppåtvinklad än jag skulle önska. Annars trycker glasögonen på näsan och gör det svårare att andas.

Brillorna leveras med dubbelglas (snöskotermaffian använder dem också) i blått. Dessa glas fungerade bra och immade inte igen. Inte ens när jag körde en härlig tur i skogarna utmed Bråviken utanför Norrköping i mitten av januari…
Jag bytte ganska snart till spegelglas som kostar 159 kronor och sedan dess har brillorna tyvärr trasslat en del. Glaset lossnar lätt från ramen och därför drar det ofta in tjuvluft, damm och annat skit.

Storlekar: One size fits all…
Färger: Pärlvit
Pris: 895 kronor  
Importör: www.duells.se


Smile Snygga. Dubbelglaset immade inte.
Frown Dålig passform. Glaset glappar lätt ur.
Betyg: 2 av 5