Snart dags för motorcykelmässan "På två hjul"

Om en vecka öppnas portarna för 2011 års motorcykelmässa ”På två hjul” rum på Stockholmsmässan vid Älvsjö (torsdag-söndag). Fastbikes.se kommer vara på plats, och redan under torsdag förmiddag kommer de första bilderna och filmerna dyka upp här.  Redan nu kan du läsa mer om vad som kommer att erbjudas.

 

Körkortstorg

Mässans nya körkortstorg erbjuder besökare utan körkort att hitta snabbaste vägen till friheten. Flera olika aktörer som körskola, AM-utbildare för det nya mopedkörkortet, riskutbildare, Trafikverket Förarprov och Transportstyrelsen är på plats och hjälper till. Syntest kommer att kunna göras via datorer och kunnig personal kommer att hjälpa besökarna med de första stegen mot körkortstillståndet.

Historisk öppning av låda från Excelsior Henderson

MC Collection, ett MC- museum i Sollentuna, har kommit över en ouppackad trälåda innehållande en motorcykel av märket Excelsior Henderson. Trälådan kommer att öppnas i samband med MC-mässan presskonferens den 27 januari.

– Vi har lyckats få tag på en trälåda med en Excelsior Henderson som stått ouppackad från dagarna innan konkursen, berättar Anders Torén på MC Collection museum i Sollentuna. Vi vet att det finns en helt orörd Excelsior Henderson i lådan. Så mycket mer vet vi inte idag.

Lådan som motorcykeln står i är i sig själv ett riktigt konstverk/klenod som kommer att sparas och visas på MC Collection museum.

– Det är verkligen kul att vi får vara med och öppna lådan som varit igenspikad ända sedan konkursen år 2000, säger Peter Näsman, projektledare för mässan På två hjul. Lådan öppnar vi på vår presskonferens den 27 januari.


Provkör en moppe – vinn en!

– På mässan, i actionarenan, får alla moppeintresserade ungdomar möjligheten att testa olika mopeder. Dessutom kommer vi att lotta ut en moped inklusive utrustning och olika tillbehör bland de som provkört, säger Peter Näsman projektledare för mässan På två hjul.

Hojbyggartraditioner – Builders Trophy

Följ de svenska hojbyggarna, både proffs och amatörer, på mässan som deltar i den prestigefyllda tävlingen Builders Trophy.

Är Sverige ett ledande ”byggarland”? Ställ frågan till Arlen Ness, en av de mest framträdande motorcykelpersonligheterna i USA och även internationellt välkänd i MC-kretsar. Arlen besöker MC-mässan tillsammans med sin son Cory och sonson Zach i januari.

På mässan visar Victory tre nya motorcyklar designade av familjen Ness,Jackpot Cory Ness, Arlen Ness Vision och Zach Ness Vegas.

Sex kompakta cylindrar från BMW

Nya BMW K 1600 har den mest kompakta raka sexcylindriga motorcykelmotorn som någonsin serietillverkats.

Snabbast, starkast och dyrast

Bland McRF:s medlemsföretag hittar vi fem motorcyklar som toppar 300 km/h – BMW S1000RR, Suzuki Hayabusa, Kawasaki ZZR1400 och Ninja ZX 10R samt MV Augusta F4. Flest hästkrafter, 200 stycken för att vara exakt, får den som väljer en Yamaha Vmax eller Kawasakis stora Ninja.

Dyrast är Harley Davidsons CVO Road Glide Ultra, en ”Limited Edition” från Milwaukee, med ett pris på 385 000 kronor.

Ännu större, starkare och dyrare

Kliv in i Boss Hoss monter. Där återfinns en Corvettemotor placerad mellan två hjul, det vill säga på en Boss Hoss BHC-3 LS3. Motorn är på 6,2 liter och utvecklar 445 hästkrafter och automatlådans första växel är god för 200 km/t. Prislappen hamnar på drygt en halv miljon kronor.

Iskall hoj i rekordstort isblock

MC-mässans absolut iskallaste motorcykel finns utanför Stockholmsmässan.

– Det är det största objektet som frusits in i ett isblock från Torne älv, säger Peter Näsman, projektledare för MC-mässan På två hjul. Isblocket som är placerat utanför mässans huvudentré väger hela 4,5 ton.

Det är en Victory som frusits in i ett kristallklart isblock från Torneälv. Polaris Industries, generalagent för Victory använder, tillsammans med ishotellet i Jukkasjärvi, den infrusna hojen som reklam för ett helt nytt nordligt MC-paket som även inkluderar boende.

Actionshow

Årets actionshow på MC-mässan är fullspäckad med fartfyllda överraskningar i en helt ny tappning. Showen innehåller spektakulära hopp, galna stunts, eld och rök, allt framfört i ett kontrollerat kaos till specialkomponerad livemusik. Artisterna i showen är namnkunniga idrottsmän, topprankade inom extremsport.

Exakt vilka aktiviteter och personer som är inblandade är hemligt men både Peter och Magnus är helt övertygade om att årets show kommer att få besökarna att höja ordentligt på både ögonbrynen och smilbanden.

Facebook

På MC-mässans Facebooksida kan besökarna hitta nyheter som kommer att visas på mässan, hitta kamrater som planerar resan till mässan men också ställa frågor direkt till de som arbetar med MC-mässan. KOLLA IN HÄR

Kom in snabbare - förköp dina mässbiljetter

Nu kan du handla dina biljetter i förväg genom ticnet.se. Läs mer på mässans hemsida eller på Facebook.

Mässan På två hjul pågår på Stockholmsmässan mellan den 27 och 30 januari 2011

Öppettider för besökare

Torsdag och fredag klockan 10-20

lördag klockan 09-20

söndag klockan 09-17

Mer information hittar du även på www.patvahjul.se

 

Fastbikes.se kommer givetvis vara på plats och bevaka. Du kommer bland annat kunna se ett antal filmer och bilder direkt från mässan här på Fastbikes.se…

 

 

Reportage

Fler artiklar

Runt om i världen pågår en ständig kamp om att finna lycka och mening med livet. Jag vet att många lider, betydligt mer än jag gör, men jag vill...

Sport

Fler artiklar

Steg Pegz är ett tillbehör som är utvecklat för att vara ett hjälpmedel som ska avlasta överkroppen vid Endurokörning eller Rally. Det har inte...