Välkommen på 40-årsfest för Cagiva - hos MV Agusta

På söndag den 16 september firas 40-årsjubileet för grundandet av Cagiva. Arrangerat av Cagiva Club Italia, kommer evenemanget att äga rum i italienska Schiranna (Varese), i MV Agusta-fabriken. Träffen kommer att fira Cagivas racingframgångar i stora tävlingar och mästerskap: GP 500-mästerskapet, Paris-Dakar, Motocross och annat. Stunder och berättelser som har gjort att motorcyklister i alla åldrar haft härliga drömmar under fyrtio år, prestationer som har följt tre generationer förare längs några av de vackraste vägarna och banorna i världen.

1978-2018: Cagiva, då som nu, är ett slags synonym för italienska motorcyklar.

Stränderna vid Varesjön har varit hemmet för tre varumärken, där allt började 1950 med Aermacchi och fortsatte med Cagiva och MV Agusta. Bröderna Claudio och Gianfranco Castiglioni etablerade varumärket Cagiva under november månad år 1978; Efter en rad kommersiella och sportliga framgångar lanserade Claudio Castiglioni det exklusiva MV Agusta-varumärket och uppfyllde drömmen om att påbörja serieproduktionen av fyrcylindriga F4, en global designikon.

Träffen, som går under namnet ”40-år av italienska motorcyklar”, arrangeras av Cagiva Historical Registry i samarbete med internationella motorklubben Cascina Costa, Aermacchi Historical Registry och 100HP Motoclub, kommer att visa upp Cagiva, Aermacchi och MV Agusta-motorcyklar tillsammans  med historiska motorcyklar från Husqvarna, Ducati och Moto Morini, som alla är varumärken som köptes av Claudio Castiglioni. Träffen är ett perfekt tillfälle att hedra den tidigare ägaren och chefen för MV Agusta, tillsammans med designgurun Massimo Tamburini.

Med start klockan 9 nu på söndag kommer programmet att bjuda på utställningen av Aermacchi, Cagiva och MV Agustas motorcyklar på fabrikens gårdsplan tillsammans med Husqvarna, Ducati och Moto Morini-modeller från Cagiva-tiden. En inomhusutställning kommer visa upp de viktigaste produktions- och tävlingsmodellerna som byggts vid Schiranna från 1950 till idag. Klockan 12.00 kommer den traditionella motorcykelkörningen - med tidigare förare och kändisar som är associerade med världens Varese-byggda motorcyklar - att äga rum och sluta i ett massivt gemensamt motorvarvande "rev-up" vid Varesesjön som en hyllning till Claudio Castiglioni och Massimo Tamburini. Från klockan 14 kommer det att bjudas på livemusik i 80-talsstil som pågår hela vägen fram till slutet av evenemanget. De som vill delta i evenemanget med motorcyklar från andra märken än de aktuella italienska märkena är välkomna, men får parkera i området utanför anläggningen.

För mer info: www.cagivaclubitalia.com

Reportage

Fler artiklar

Runt om i världen pågår en ständig kamp om att finna lycka och mening med livet. Jag vet att många lider, betydligt mer än jag gör, men jag vill...

Sport

Fler artiklar

2021 års KTM 450 RALLY REPLICA är ett direkt resultat av KTM:s omfattande racingsatsning i bland annat Dakarrallyt och FIM Cross-Country Rallies,...