Kalashnikov presenterar elmotorcyklar för civilt bruk

På det internationella forumet «Army-2018» visade gruppen Kalashnikov sin nya elmotorcykel för civilt bruk, UM-1 (Urban Moto). Dessutom kunde besökarna kolla in nya SM-1, som är mer för ren terrängkörning, vid sidan om företagets eldrinva polismotorcyklar och vapen och en salig massa annat för militärt bruk.

Tidigare har det ryska jätteföretaget som framförallt gjort sig känt för sina vapen, bland annat AK47, presenterat en militär elmotorcykel. Motorcykeln är en helrysk utveckling och kännetecknas av enkel hantering, låg ljudnivå och minimala underhållskrav. Motorcykeln använder en borstlös DC-motor och LiFePO4 och LiPO-batterier.

Vid laddning uppges UM-1 förbruka 15 kW/h el. Den eldrivna motorcykeln lär kunna köras i en hastighet på upp till 100 km/h och med en räckvidd på 150 km.

Fakta UM-1:

Vikt - 165-245 kg (utan/med batteri)

Typ av motor - Borstlös DC-motor

Effekt - 15 kW

Maximal hastighet 100 km/h

Räckvidd 150 km

Batterityp - LiFePO4, LiPO

Kraftöverföring - Kedja

Fjädringsväg fram / bak - 200/200mm

 

SM-1

Den lite mer slimmade terrängmotorcykeln SM-1 uppges ha en topphastighet på 90 km/ h och en räckvidd på upp till 150 km. Den har en borstlös (DC) likströmsmotor med vattenkylning. Det laddningsbara batteriet är av typen li-ion, lifepo4. Fjädringen är med en central stötdämpare bak och upp-och-nedvänd framgaffel. Motorcykelns längd uppges vara 2,2 m, höjden 1,3 meter och hjulbasen 1,5 meter. Officiell viktuppgift saknas.

Reportage

Fler artiklar

Runt om i världen pågår en ständig kamp om att finna lycka och mening med livet. Jag vet att många lider, betydligt mer än jag gör, men jag vill...

Sport

Fler artiklar