En oljefläck på asfalten under förra veckans träning på Karlskogabanan ledde olyckligtvis till att bakhjulet på Nikola Milovanovic's motorcykel fick ett kast som resulterade i en krasch. Nikola landade hårt på sin högra axel och kraschen slutade med ett brutet nyckelben, vilket nu innebär att Nikola måste vila en period innan hårdare aktiviteter kan återupptas igen.

- Det känns tråkigt att detta inträffade just nu när vi planerade att vara tillbaka ute på banan, säger Nikola. Men sådant här kan man inte göra något åt, utan det är bara att ladda batterierna och ut och gasa igen. Jag räknar med att vara tillbaka igen till Knutstorp 11-12 september om inget annat oväntat inträffar precis innan.

- Niko's krasch kom i ett väldigt olyckligt skede, säger teamchef Jan Hanson. Precis när vi började komma till rätta med en del chassibitar som sinkat oss under racen första halvan av säsongen får vi ett avbrott. Att vi var på rätt spår visade Niko senast på Knutstorp med en kanon uppkörning. Jag vet att Niko redan tränar för att vara tillbaks så snart som möjligt och han kommer finnas på plats i Karlskoga för att stötta teamet.

Som ersättare för Nikola har Team VEIDEC Racing kallat in rutinerade Fredrik Watz, som ställer upp redan nu till helgen i Karlskoga. Fredrik´s tidigare meriter är bland annat; Svensk Mästare (flertalet gånger), Nordisk Mästare, EM 2a totalt (första svensk någonsin), kört VM 250cc flertalet gånger. För närvarande koncentrerar sig Fredrik på AMA-serien i USA där han körde första gången 2007
och vann det första race han ställde upp i.

- Att få in Fredde Watz i teamet med så kort varsel känns jättebra, säger Janne. Vi vet sedan tidigare att han är snabb på Karlskoga och Team VEIDEC racing har som topp team trots allt goda förutsättningar att slåss om pallplatser på Karlskoga!

Fredde om sitt inhopp i teamet:
- Att komma in i Team VEIDEC Racing ser jag som en rolig möjlighet och spännande utmaning. Vi är hemma denna helg och det krockar inte med våra andra race. Jag kommer köra vår egen Yamaha R1 eftersom det är så korta träningspass att det inte finns tid för att ställa in sig på en ny hoj. Karlskoga är en bana som jag trivs på, så det ska nog rulla på bra. Målsättningen för helgen är att göra ett så bra resultat som möjligt för teamet och att ha en kul helg tillsammans.

Teamet satsar vidare med samma höga målsättning som innan och jobbar samtidigt på att återhämta sig från skadorna så fort som möjligt.