Under helgens Schweiziska comeback till MXGP-cirkusen var tusen och åter tusentals på plats vid Frauenfeld-Gachnang-banan för att bevittna den femtonde omgången av Motocross-VM, där KTM-föraren Antonio Cairoli fick kliva upp på det översta steget på pallen i MXGP-klassen, medan Husqvarnaföraren Max Anstie drog till med dubbla racesegrar i MX2.

Italienske KTM-föraren Antonio Cairoli fick till en suverän körning just när han behövde det mest, åtminstone i race ett, vilket var tillräckligt för att han skulle säkra sin tredje grand prix-seger för säsongen. Det andra racet gick inte riktigt lika smidigt för den italienska legenden och han var fullkomligt vild i slutet av det, vilket är en bra indikation på att han fortfarande brinner för att vinna tävlingar.

Hondaföraren Tim Gajser är inte rädd för att satsa allt, och ofta lite till, men att alltid köra på den yttersta gränsen har sina sidor. I helgens första race drog han hårt i backen, böjde sitt styre och förstörde sin frambroms. Tim kom på hjulen igen och efter att ha avancerat upp från i stort långt bak i fältet slutade han på nionde plats. I race 2 gick det dock  betydligt bättre, och han slutade med sin femtonde raceseger för säsongen, vilket var tillräckligt för att han skulle sluta som tvåa i helgens GP och få kliva upp på prispallen för fjortonde gången i år.

Franske Yamahaföraren  Romain Febvre slutade på åttonde plats i Race 1, men han kom tillbaka starkt i race två för att köra till sig andraplatsen och därmed sluta trea totalt i helgens MXGP.

Tim Gajser leder MXGP-mästerskapet med sina 644 poäng, före Antonio Cairoli på 545 poäng och Maximillian Nagl som trea med 509 poäng.

MX2

Husqvarnaföraren Max Anstie vann två imponerande segrar på den snabba och spåriga schweiziska banan i helgens MX2. Det var Max andra raka GP-seger, och i och med att han säkrade maximala 50 poäng så klättrade han till fjärde plats i MX2-mästerskapet.

Suzukiföraren Jeremy Seewer körde till sig andraplatsen i båda MX2-racen och Yamahaföraren Benoit Paturel slutade trea i båda racen.

Svenske Yamahaföraren Alvin Östlund slutade på 22: plats i race 1 och 19e plats i Race 2. Alvin ligger nu på 13e plats i mästerskapet.

KTM-föraren Jeffrey Herlings leder fortfarande mästerskapet med sina 597 poäng, före Jeremy Seewer på andra plats med 554 poäng och Benoit Paturel som trea med 433 poäng.

Nästa MXGP körs 28 augusti vid Assen i Nederländerna.