Yamaha Motor Co., Ltd. har meddelat att kommer att fortsätta sitt starka förhållande med niofaldige världsmästaren och levande MotoGP-legenden Valentino Rossi, som har skrivit under ett nytt tvåårigt avtal.

Kontraktstillägget kommer strax innan 39-årige Rossi påbörjar sin 13:e säsong med Yamaha, som inleds med Grand Prixet i Qatar, som körs 16-18 mars.

Kombinationen av ”doktorn” och YZR-M1 har lett till många milstolpar tidigare och tillsammans har de säkrat fyra MotoGP-titlar. Han är Yamahas mest framgångsrika Grand Prix-förare i historien, med 56 segrar, 43 andraplatser och 35 tredjeplatser säkrade i totalt 206 race. Utöver Yamahas 500 GP-segrar, som uppnåddes i samband med Le Mans 2017, var exakt 11% av dessa segrar säkrade av Rossi, vilket gjorde honom till den främsta bidragande föraren, med sina 55 segrar på en Yamaha fram till den tidpunkten.

Valentino Rossi:

"När jag undertecknade mitt senaste kontrakt med Yamaha i mars 2016 undrade jag om det skulle vara det sista kontraktet som MotoGP-förare. Då bestämde jag mig för att jag skulle fatta det beslutet under de följande två åren. De senaste två åren kom jag till slutsatsen att jag vill fortsätta, eftersom racing, som en MotoGP-förare, i synnerhet på min M1, är det som får mig att må bra.”