BMW Motorrad presenterar tillvalet ”Connectivity” – ett multifunktionellt instrumentkluster med 6,5 tums TFT-färgskärm som erbjuder ett brett utbud av funktioner.

Instrumenteringen ger snabb och tydlig information till föraren med minsta möjliga distraktion från vad som händer på vägen.

Använda telefonen och lyssna på musik när du kör - om föraren till exempel ansluter en smartphone, och har en hjälm som är utrustad med BMW Motorrad-kommunikationssystem. Med hjälp av TFT-skärmen kan du då enkelt nå media- och telefonfunktioner. Dessa telefon- och mediefunktioner kan användas utan att behöva installera någon särskild app. Föraren kan se alla sina smartphone-kontakter i TFT-skärmen och kan välja och ringa kontakter med multikontrollern. Om det ringer under färd kan föraren snabbt ta eller avvisa samtalet med ett enda knapptryck.

Den nya TFT-skärmen erbjuder toppmodern och enkel tillgång till motorcykelinställningarna och informationen. Intuitiv informationsgrafik visar värdefull information. På så sätt kan föraren till exempel läsa av aktuellt djuptryck fram och bak helt enkelt utan att distraheras från trafiksituationen.

Det nya Connectivity-alternativet kommer att lanseras hösten 2017 på R 1200 GS och R 1200 GS Adventure. Ytterligare modeller kommer att följa.