DUCATI firar 25-årsdagen av sin ikoniska, nakna Monster, bland annat med ett speciellt Monster-rally i Frankrike den 24 mars.

25 årsfirandet av omåttligt populära Monster är en viktigt årsdag för Ducati, där den italienska tillverkaren har planerat flera olika aktiviteter och initiativ för att fira detta viktiga ögonblick. Bland händelserna arrangeras ett Monster-rally i Frankrike, "Sunday Ride Classic 2018", en internationell händelse som arrangeras på Paul Ricard-banan vid franska Le Castellet den 24 mars. Ducati och de europeiska Ducati Owners Clubs är involverade i evenemanget bjuder in världens ”Monsteristis” för att tillsammans njuta av en racebaneparad för att fira årsdagen på ett spektakulärt sätt. Inbjudan att delta i denna fredliga invasion av banan är öppen för alla Monsterägare, som bara behöver registrera sig för evenemanget och sedan dyka upp på banan.


  
5 mars är ett annat viktigt Monster-datum att komma ihåg. Det var då, för exakt 25 år sedan som den första Monster-modellen rullade av Ducatis produktionslinje i Borgo Panigale, Bologna. I år, för att markera årsdagen, finns en original Monster 900 av 1993 års modell att beskåda på Ducati Museum. Motorcykeln, som erhållits via en samlare och entusiast som hållit den i utmärkt skick, är redo att beundras av museets tusentals besökare i det särskilda utrymmet som är tillägnad denna ikoniska och historiska motorcykel.

Många fler evenemang som syftar till att fira 25-årsjubileet av Ducatis första nakenmodell planeras för World Ducati Week 2018, världens största Ducati-rally, som hålls vartannat år och samlar tusentals entusiaster på en och samma plats. Evenemanget kommer att hållas den 20- 22 juli på Marco Simoncelli Misano World Circuit vid Misano Adriatico.

LÄNK: Mer information