Fastbikes.se smygkikar på Triumhps nya besökscentrum

Idag har Triumph Motorcycles smygöppnat dörrarna till sitt nya besökarecenter som gör det möjligt för all världens Triumph-fans att få en titt bakom kulisserna och färdas genom företagets 115 åriga motorcykelhistoria. Fastbikes.se är på plats.

Besökscentret, som är baserat vid motorcykelmärkets huvudkontor och brittiska tillverkningsanläggningar i Hinckley, Leicestershire, öppnas för allmänheten den 1 november.

Triumph Factory Experience är gratis att besöka och erbjuder en exklusiv utställning med fokus på design, konstruktion och tillverkning av Triumphs mest ikoniska modeller.

 

Här kan du bland annat kolla in den Triumph Bonneville som Steve McQueen försökte hoppa med över gränsstaket i den ikoniska filmen ”The Great Escape”, en maskin som nu har blivit kärleksfullt restaurerad.

 

 

Här finns även Triumph No1 från 1902, den Speed Triple som kördes av Tom Cruise i Mission Impossible 2 och den senaste prototypen för racemotorn för 2019 års Moto2-mästerskap.

 

Paul Stroud, Chief Commercial Officer, Triumph Motorcycles kommenterar:

"Vi är väldigt stolta och glada över att kunna bjuda in Triumph och motorcykelfans från hela världen för att komma och uppleva vårt varumärke, här på fabriken där varje Triump påbörjar sitt liv.

"Med så många viktiga och sällsynta motorcyklar i utställningen är besökarupplevelsen ett måste för både motorcykel- och filmfantaster, men också en möjlighet att hjälpa oss att fira vårt stolta arv och vår passion för att bygga fantastiska motorcyklar.''

 

Förutom den första Triumph-modellen som någonsin tillverkats kommer besökare även kunna uppleva en mängd sällsynta och unika modeller, inklusive en 1919 års Triumph Trusty Model H som användes under första världskriget, 1959 års Bonneville som skakade om världen, liksom Hurricane X75, T595 Trident och 94 års Speed Triple.

 

Racing är också en central del för Triumph-historien, och i utställningen kan du kolla in en original TT-racer åfrn 1920-talet tillsammans med legender från amerikansk och brittisk racing från 1950-talet och 60-talet, liksom Gary Johnsons Isle of Man Supersports TT-vinnande Triumph Daytona 675 från 2014.

Besökare på det nya centrumet kan också njuta av Triumph 1902-caféet, som erbjuder nybryggt kaffe, en omfattande meny och gratis Wi-Fi i unika omgivningar - det perfekta stället att fylla på med energi inför hemresan.

 

Triumph Shop är också till hands med ett unikt sortiment av märkesvaror, kläder och souvenirer.

Tillträde till besökarcentret är gratis, medan ett 90-minuters fabriksbesök kan bokas online i förskott för £15 per person. Centret är öppet för allmänheten från den 1 november och biljetter kan köpas redan idag.

 

Ta reda på mer om det helt nya Triumph Visitor Center och boka ditt fabriksbesök här: http://www.triumphmotorcycles.se/visitor-experience