Triumph och Bajaj inleder globalt partnerskap

Triumph har meddelat ett partnerskap med den indiska fordonsjätten Bajaj Auto för att producera mellanstora och små motorcyklar för såväl den indiska och globala marknaden.

Syftet med detta partnerskap är att tillverka mindre motorcyklar och dra nytta av de två bolagens kollektiva styrkor. Bland annat ska det globala partnerskapet göra det möjligt för Triumph att väsentligt utöka sin globala räckvidd genom att lansera nya mindre modeller, i nya segment och därmed nå högre försäljningsvolymer, särskilt inom tillväxtmarknaderna över hela världen. Bajaj kommer nu att få tillgång till det ikoniska Triumph-märket och dess motorcyklar, vilket gör det möjligt att erbjuda ett brett utbud av motorcyklar inom Bajajs hemmamarknad och andra internationella marknader.

Bajaj Auto är en del av Bajaj Group, som är världens tredje största motorcykeltillverkare, och Indiens näst största tillverkare av motorcyklar. Sedan tidigare är det indiska företaget även en stor delägare av österrikiska KTM och Husqvarna.