Svensk seger under helgens MXGP på Lommel

Förhållandena under årets tredje deltävling i Honda 150 European Championship var långt ifrån gynnsamma, efter att Lommel-banans tunga och bottenlösa sand tidigare under veckan hade fått ta emot en stor mängd regn. Förarna var väl rustade för utmaningen, mycket tack vare att de deltog i ett träningsläger på den belgiska banan tidigare under veckan. Bland annat svenske Anton Nordström-Graaf.

Andrea Adamo utnyttjade tydligt den kunskap han fick på den träningsdagen, och körde till sig den snabbaste tiden under kvalificeringen. Adamo lyckades däremot inte i första racet, utan istället var det Ruben Ferreira som ledde startfältet genom första kurvan.

Ferreira fick däremot snart se sig omkörd, första av Adamo som därefter utökade sin ledning och som snart lyckats skapa sig en tretton sekunders ledning. Medan Adamo arbetat hårt för att behålla den ledningen var mångas ögon riktade mot Anton Nordström-Graaf. Svensken, som vann förra deltävlingen i mästerskapet, kraschade på varv ett men kom snart på hjulen för att därefter avancera upp genom hela startfältet. Med bara ett par varv kvar att köra hade han avancerat upp till topp-tre för att en stund senare knipa ledningen för att köra i mål som segrare.

Andrea Adamo var ivrig efter revansch i helgens andra race i Honda 150 European Championship på Fiat Professional MXGP i Belgien, och kunde slutgligen köra först över mållinjen, före andreplacerade Luis Outeiro. Efter att ha startat från femte startplats körde Anton Nordstrom-Graaf ti mål som trea och kunde därmed glädja sig åt sin andra totalseger i följd.

Med två deltävlingar kvar att köra leder Anton Nordström-Graaf mästerskapet med sina 132 poäng, före andreplacerade Luis Outeiro (130 poäng) och med Andrea Adamo på tredje plats med 126 poäng. Svenske Rasmus Moen ligger på 6e plats i mästerskapet med 88 poäng.

Reportage

Fler artiklar

Sport

Fler artiklar

Marc Marquez (Repsol Honda Team) vann en rekord-seger i helgens franska MotoGP, där den regerande världsmästaren nu har nått 38 MotoGP-segrar, lika...