Yamaha har skrivit kontrakt med Jago Geerts

Yamaha Motor Europe har skrivit kontrakt med 2016 års Junior-världsmästare i Motocross och EMX125-mästare, Jago Geerts. Den sjuttonårige belgiska föraren har undertecknat ett tvåårigt kontrakt för att tävla för det officiella Kemea Yamaha MX2-teamet där han kommer att köra 2018 och 2019 års säsonger i MX2-VM med en Yamaha YZ250F.

Jago Geerts är en av Europas hetaste framtidslöften och har redan ett imponerande CV, inklusive två EMX-titlar och en VM-titel i junior-125-klassen, som han säkrade förra året i Ryssland. Kemea Yamaha MX2 team är för övrigt teamet där svenske Alvin Östlund ingår i dagsläget.

Jago Geerts:

"Kemea Yamaha är ett riktigt bra team och de är baserade ganska nära mig, vilket är bra medan jag fortfarande har ett år kvar i skolan. Nästa år ska jag jobba med det här teamet och få erfarenhet av MX2 när jag avslutar skolan och sedan under 2019 borde jag vara redo att fokusera 100% på racingen. Jag är verkligen glad över att få denna möjlighet och ett kontrakt för nästa år där jag hoppas att vi kommer att lära oss mycket och vinna några bra resultat under resans gång. "

Reportage

Fler artiklar

Sport

Fler artiklar

Marc Marquez (Repsol Honda Team) vann en rekord-seger i helgens franska MotoGP, där den regerande världsmästaren nu har nått 38 MotoGP-segrar, lika...