Marc Marquez visade hur bra han är genom att förbli obesegrad på Circuit of the Americas, där han körde till seger i helgens MotoGP. Efter blandat väder under helgen, kikade solen fram och bantemperatureren steg till 35 grader i tid för starten av racet.

När startljuset slocknade var det Ducatiföraren Andrea Dovizioso som ledde fältet in i första böj, med Marquez och resten av startfältet strax där bakom. Den regerande MotoGP-mästaren avvaktade tills det femte varvet med att göra sitt drag på Dovizioso och efter att han kört upp i ledning fortsatte han med att öppna upp en fem-sekunders ledning, innan han lättade av på gasen en aning mot slutet av loppet.

Marquez har ett 100% rekord på CoTa, efter att ha vunnit alla tre MotoGP-race som körts på banan sedan 2013, och återigen tog spanjoren en övertygande seger och skicka i och med detta ett meddelande ut till resten av tävlingsfältet. Ingen kunde svara upp mot hans tempo med sin Repsol Honda RC213V när han kontrollerade racet uppe i täten: "Jag hade beslutat mig för att behålla lugnet under de första varven för att försöka förstå situationen väl, och när jag började att hitta samma känsla som under kvalen beslutade jag mig för att öka på tempot lite. Det var då jag kunde öppna upp en lucka."

En härlig fajt om andraplatsen följde därefter mellan Dovizioso och Yamahaföraren Valentino Rossi, under vilken de två förarna nästan kollidera genom kurva 12 vid ett tillfälle. "Doktorn" fick använda all sin skicklighet och erfarenhet för att försöka hålla den hårt laddande Dovizioso bakom sig. Hans ansträngningar skulle visa sig vara förgäves då han så småningom förlorade andraplatsen till Dovizioso.

Doviziosos andraplacering än hans andra på raken, och han körde i mål 2.3 sekunder bakom Marquez.

Hans kommentar över incidenten med Rossi: "Jag trodde att vi båda skulle krascha, när han (Rossi) skar linjen för mycket och jag inte kunde sänka hastigheten tillräckligt snabbt, det var mycket nära, men det är racing."

Rossis Yamaha-teamkompis Jorge Lorenzo lyckades ta sig förbi Ducatiföraren Andrea Iannone med bara tre varv kvar att köra och slutade på 4:e plats före Iannone. Sjätteplatsen gick till Yamahaföraren Bradley Smith, som körde i mål före Cal Crutchlow (Honda), Aleix Espargaro (Suzuki), Maverick Vinales (Suzuki) och Danilo Petrucci (Ducati).

Alvaro Bautista var främste och ende Aprilia-förare i mål.

 

Valentino Rossi leder mästerskapet med sina 41 poäng, före Andrea Dovizioso (40 poäng) och Marc Marquez på 36 poäng.

Nästa MotoGP körs den 19 april på Termas de Rio Hondo i Argentina.