Valentino Rossi inledde årets MotoGP-mästerskap med att köra till sig en seger på Losailbanan i Qatar.

Den niofaldige världsmästaren såg till att det blev en minst sagt spännande avslutning på den första omgången av MotoGP-säsongen, i en tajt kamp om racesegern med framförallt Ducatiföraren Andrea Dovizioso och hans Desmosedici GP15. Rossi, som startade från 8:e startruta med sin Yamaha, jobbade sig upp genom startfältet innan han tog upp jakten på den ledande trion bestående av Jorge Lorenzo, Andrea Iannone och Dovizioso med 14 varv kvar att köra.

Rossi tog över andraplatsen med bara tre varv kvar, innan en episk duell inleddes med Dovizioso. I en spännande avslutning på tävlingen var det otaliga omkörningarna mellan de båda förarna, då de fajtades med varandra med näbbar och klor, men det var Rossi som slutade på topp för att göra anspråk på sitt livs 83:e MotoGP-seger. Rossi hävdade: "Det här var min bästa duell någonsin!"

Andrea Dovizioso körde i mål som tvåa, 0.174 sekunder efter Rossi på 2:a plats. Hans teamkamrat Iannone slutade som trea, vilket resulterade i två Ducatiförare på den helitalienska pallen.

Yamahaföraren Jorge Lorenzo slutade som fyra.

Regerande MotoGP-mästaren, den spanske Hondaföraren Marc Marquez fick sämsta möjliga start när han körde väl brett i den allra första kurvan, och var tvungen att kämpa sig fram genom hela startfältet från sista position. Marc lyckades dock begränsa skadorna av detta misstag genom att kämpa sig upp till en slutlig femteplacering. Hans teamkompis Dani Pedrosa avslutade strax bakom på 6:e plats, över 10 sekunder bakom Rossi.

Brittiske Cal Crutchlow återhämtade sig från sin besvikelse under kvalet, där han kraschade bort sig och var tvungen att starta racet från den 4e startraden i rutnätet, för att avsluta på sjunde plats, före Bradley Smith, Pol Espargaró och Yonny Hernandez.

Nästa tävling i 2015 års MotoGP-mästerskap är Grand Prix of the Americas den 12 april.