Honda Racing Corporation har meddelat att Casey Stoner gör comeback till motorcykelracingen. Den tvåfaldige MotoGP-mästaren (2007 och 2011) kommer att utgöra en del av Hondas Musashi RT HARC-PRO tre personer starka förarteam under årets Suzuka 8 hours endurance race, som äger rum söndagen den 26 juli.

Casey, tillsammans med Hondas Superbike-förare Michael van der Mark och MFJ All Japan Road Race JSB1000 mästerskaps- och HRC-testföraren Takumi Takahashi, kommer att försöka säkra Hondas sjätte raka seger i denna prestigefyllda uthållighetstävling som körs under åtta timmar i följd där förarbyten sker under depåstopp.

55125f8c6d58b1.20122035

Efter att nyligen ha förnyat sitt testförarkontrakt med HRC, testade Casey årets Suzuka CBR1000RR-racer under Sepang-testet i januari. Casey har ytterligare möjligheter att testa Honda-maskinen 7/8 och 14/15 juli.

Casey Stoner kommenterar:

"Efter att ha kört motorcykeln i Sepang för några månader sedan, har jag haft samtal med Honda om möjligheten att delta i Suzuka. Det har alltid varit ett race jag velat köra och något jag aldrig kunde tänka på när jag körde i MotoGP, på grund av våra strängt upptagna scheman, så jag ser verkligen fram emot att delta! Motorcykeln är mycket olik en MotoGP-maskin, men det kommer att bli en ny utmaning och en chans för mig att prova något nytt, och annorlunda från min racing till denna punkt. Jag har varit imponerad av Michael van der Mark den här säsongen och Takumi Takahashi har mycket erfarenhet på denna maskin, så jag ser fram emot att höra deras synpunkter och arbeta tillsammans med dem som förberedelse inför juli-racet. Nu måste jag koncentrera mig på min träning för att vara redo för racet! "