Även den andra testdagen i årets andra officiella MotoGP-test på Sepang i Malaysia bjöd på tämligen extremt väder med höga temperaturer.

Det blev en actionspäckad morgon, där de olika teamen försökte göra det bästa av det relativt svalare temperaturerna innan den varma eftermiddagstemperaturen försämrade greppet på den malaysiska banan markant. Många av teamen körde racesimuleringar under eftermiddagen, även om ett plötsligt temperaturfall med bara några minuter kvar att köra av dagens test, resulterade i att ett antal förare drog nytta av det extra grepp som då erbjöds för att köra till sig mycket snabbare tider.

Hondaföraren Marc Marquez återetablerade sig i toppen av tidsrapporter efter en första dag som hans team led av bromsproblem hos RC213V:an vilket innebar att de inte kunde testa meningsfullt förens under tisdagen. Oavsett var det exakta problemet låg var problemet onekligen löst under tisdagen då Marquez var en av endast två förare att notera varvtider på under 2 minuter, och registrera dagens bästa varvtid på 1'59.844.

Endast 0.058s bakom regerande världsmästaren var Yamahas Jorge Lorenzo, som var mycket nöjd med hans tempo samtidigt som han uppger att fortfarande upplever en hel del problem kring den malaysiska kretsen.

Det var även en utmärkt dag för Ducati Team, med Andrea Iannone som en av förarna att sätta in ett sent högfartsvarv, vilket resulterade i dagens tredje bästa tid, bara 0.254 sekunder långsammare än Marquez. Hans teamkompis Dovizioso satte sin bästa varvtid tidigare under dagen, vilken i sin tur var över en sekund snabbare än sin tid från föregående dag, som han satte på GP14.3-maskinen, vilket belyser hur mycket bättre den nya GP15-maskinen är jämfört med den äldre modellen.

Dani Pedrosa fick nöja sig med 5:e tid efter att ha tillbringat dagen med att finslipa motorcykelns inställningar för att få mer feedback från RC213V:an, samtidigt som han lyckades kapa 0,3 sekunder av sin snabbaste tid från måndagen.

Efter att ha noterats för de snabbaste varvtiderna i början av förmiddagen, kunde Valentino Rossi, som utvärderade två olika typer av framgafflar hos sin Yamaha YZF-M1, inte riktigt matcha teamkompisen Jorge Lorenzos tempo. Rossi slutade på 6:e plats med tiden 2'00.308, vilket samtidigt är en förbättring på hans tid från dag 1 (0,4 sekunder efter Marquez).

Det var ännu en bra dag för Factory Suzuki-teamet som fortsätter arbetet med att utveckla sin GSX-RR-cykel. Aleix Espargaró kapade ytterligare en halv sekund från hans dag 1-tid vilket resulterade i tisdagens nionde tid, 2'00.409. Maverick Viñales, på den andra Suzukin, slutade med dagens 12:e tid, 0,9 sekunder efter Marquez.

Testet fortsätter under onsdagen. I skrivande stund är Marc Marquez snabbast (1:59.115), före Jorge lorenzo (+0.322) och Cal Crutclow (+0.543).