Solen sken åter på Valencia, efter att regn havererade tisdagens testarbete för många. Efter att banan hade torkat upp drog förarna slutligen ut på banan igen vid 12-tiden, och där Hondas Marc Marquez och Dani Pedrosa noterades för de snabbaste tiderna för dagen. För Suzukis del innebar testet stora framsteg.

Det var Marcs första körning med den uppdaterade 2015-prototypen (sedan Brno-testet) och det visade sig vara mycket värdefullt för HRC:s ingenjörer. Marc rapporterade positiva resultat på vissa områden, bland annat chassits front, samtidigt som han uppgav att motorbromsning, motorcykelns uppträdande vid utgångar från kurvorna och även chassits bakdel fortfarande behöver jobbas en del på. Hans snabbaste tid under testet var 1'30.973 (bara 0,130 från Rossis pole-tid från lördagen) på varv 58 av 68 (ombord på 2014-maskinen) placerade honom högst upp, som den snabbaste föraren under den sista testdagen.

00ValenciaPre15Mgp JOC3046

Dani, som tillbringade ett par varv på den nya maskinen under måndagen, fortsatte sitt testprogram under onsdagen och kommenterade den starkare Honda-motorn. Han uppgav även han att nya 2015 års RC213V behöver lite finjusteringar innan det är dags för att köra i Qatar i slutet av mars. Hans tid på 1'31.119 (varv 23/57) -på 2015 prototypen- placerade honom på andra plats efter sin teamkamrat.

Nya förarna i Team Suzuki MotoGP, Aleix Espargaró och Maverick Vinales, gjorde enorma framsteg under den sista dagen för det officiella MotoGP-testet i Valencia i Spanien, där Espargaro noterades för den snabbaste varvtiden någonsin för en Team Suzuki MotoGP-maskin.

valencia-testespargarovinales3

Den 25-årige spanjoren, som slutade sjua i 2014 års MotoGP, la bästa varvtiden, 1: 31,973, på sitt 34:e varv av totalt 41 varv under onsdagen, och kapade mer än 300 delar av en sekund från måndagens bästa tid i sin första körning ombord på 2015 års Suzuki GSX-RR.

teamkompisen Maverick Vinales fick bättre grepp om med den extra kraften hos GSX-RR, efter att ha klivit av den Moto2-maskin som han körde till sig en tredjeplats i mästerskapet i år. Till slut noterades han för testets 18:e tid med bästa tiden 1:33,216.

Detta var det sista MotoGP-testet före att vintertestförbudet sparkar in i slutet av november.

 

 

Länk till lista med varvtider från Valencia-testet...