Spanske Hondaföraren Marc Marquez vann titeln i MotoGP under söndagens race på Motegi i Japan, där han slutade på andra plats bakom segraren Jorge Lorenzo, med Valentino Rossi på tredje plats.

Lorenzo tog sin andra raka seger men racet handlade om Marquez, som säkrade 2014 års titel med tre omgångar kvar att köra. Marquez körde i mål 1.638 sekunder efter Lorenzo för samla på sig de avgörande poängen för att vinna mästerskapstiteln.

Marquez gjorde inte den bästa starten men tog sig förbi Pol Espargaro (Monster Yamaha Tech3), Dani Pedrosa (Repsol Honda Team) och Andrea Iannone (Pramac Racing) under det inledande varvet för att därefter jaga den främre gruppen. Därefter passerade han Andrea Dovizioso (Ducati Team) som startat från Pole position och vann en kamp med Rossi för att köra om honom på varv nio för att inta andraplatsen.

Bakom Lorenzo, Marquez och Rossi slutade Pedrosa på fjärde plats, som missade pallen med 0.555 sekunder, med Dovizioso som femma.

Andrea Iannone (Pramac Racing) kom sexa, före Stefan Bradl (LCR Honda MotoGP), Pol Espargaro (Monster Yamaha Tech3), Bradley Smith (Monster Yamaha Tech3) och Alvaro Bautista (GO & FUN Honda Gresini).

Cal Crutchlow (Ducati Team) var den första att köra omkull i racet, vilket resulterade i en DNF. Karel Abraham (Cardion AB motorcykel) föll under andra halvan av racet och Yonny Hernandez (Energy TI Pramac Racing) kraschade på sista varvet. Samtliga ryttare uppges ha klarat sig undan oskadda.

Danilo Petrucci (Octo Iodaracing Team) drog sig tillbaka till depån med ett tekniskt problem.

För fullständiga MotoGP-resultat från Motegi klicka HÄR.