Efter att Dakota Mamola debuterade i spanska CEV tidigare den här säsongen, förbereder sig nu den amerikansk-belgiska ynglingen för sin GP-debut som ersättare för Nico Terol i Moto2.

Nyligen kom beskedet att 50-årige Jeremy McWilliams gör ett inhopp i Moto2 på Silverstone nu i helgen. Nu står det även klart att Dakota Mamola, den 19 årige sonen till forne GP-föraren Randy Mamola, debuterar i helgens Moto2 på den brittiska banan.

Tidigare i år, den 22 maj för att vara exakt, meddelade Aspar-teamet att de skulle ge teknisk support till Dakota Mamola då han debuterade i spanska FIM CEV Repsol med BRT Racing Team. Nu, efter bara tre tävlingsomgångar på nationell nivå ska den amerikansk-belgiska föraren göra sin VM-debut med MAPFRE Aspar Team, som ersättare för Nico Terol, som återhämtar sig från hans jobbiga problem med grav muskelsvaghet som har stört honom kraftigt under säsongen.

Mamola kommer att GP-debutera i Mapfre Aspars Teamfärger i helgens Moto2-race på Silverstone, medan Terol hoppas på att vara i stånd att återvända till racingen till följande runda på Misano.

Dakota Mamola kommenterar: "Först och främst vill jag önska Nico en snabb återhämtning. Tack vare honom och Mapfre Aspar Team har jag fått denna otroliga möjlighet och jag vill också tacka GRT team för deras stöd i CEV. Att tävla i VM är en dröm som går i uppfyllelse. Vi förväntade oss inte att det skulle hända i år, men nu är det så. Det kommer att bli en helt ny upplevelse för mig och det kommer att bli ett bra tillfälle för mig att lära mig om Moto2. Det kommer också att vara en chans att bygga upp mitt självförtroende inför nästa omgång av det spanska mästerskapet på Navarra. Jag är verkligen glad, det är en stor ära att Mapfre Aspar teamet har vänt sig till mig som Nicos ersättare för det här racet. Jag vet att de kommer att hjälpa mig mycket, jag är inte under någon press och målet är att njuta av upplevelsen. "