Spanske Hondaföraren Dani Pedrosa var stjärnan i Tjeckiens Grand Prix på söndagen, då han vann mästerskapets elfte deltävling för året, och därmed bröt sin teamkompis Marc Marquez segersvit på tio segrar i följd i årets mästerskap.

Efter att ha inlett på femte plats jobbade sig Pedrosa sin väg upp genom fältet under öppningsvarvet på Brno, och det var just under de inledande varven som racets mest spännande ögonblick ägde rum. En dålig start för Marquez ledde till att han låg som sexa efter det första varvet. I början av racet var det många omkörningar, och det var också nu som  Yamahaföraren Jorge Lorenzo och Pedrosa lyckades vinna mark och snabbt köra om de två Ducatiförarna Andrea Iannone och Andrea Dovizioso, som låg i täten. Marquez jobbade sig också uppöver, men hade det svårt med att komma förbi Valentino Rossi.

11RCheca14Mgp JOC3274

På varv 6 gick Pedrosa upp i ledningen och ökade tempot ytterligare för att slutligen ta sin 26:e MotoGP-seger. Bakom honom körde Lorenzo in som tvåa. Marquez hade kämpat sig upp till tredjeplatsen, men snart fick han se sig omkörd av Rossi, som visade sig vara för stark för honom och åter placerade MotoGP-ledaren till fjärdeplatsen.

Med sin fjärdeplacering vann Marquez ytterligare 13 poäng för att bättra på sin mästerskapsledning ytterligare, och med sina 263 poäng leder han med 77 poäng före Pedrosa, som ligger tvåa i mästerskapet med sju race kvar att köra. Valentino Rossi ligger trea i mästerskapet med sina 173 poäng.

Nästa omgång i kalendern kommer att vara det brittiska Grand Prixet, som äger rum om två veckor på Silverstone.