NGM Forward Racing och Colin Edwards har meddelat att den amerikanska föraren inte kommer att tävla i Brno och istället kommer Alex de Angelis att köra för teamet under den andra delen av 2014-säsongen.

Tvåfaldige Superbike-världsmästaren (2000 och 2002), 1992 års AMA-superbik-mästare och MotoGP-föraren Colin Edwards uppger att han kommer att fortsätta att vara en del av NGM Forward Racing Team, där han bland annat kommer att bidra till utvecklingen av maskinen och göra några Wild-Card-inhopp.

I hans tredje säsong med Forward Racing har den 40 årige föraren från Texas i USA bidragit till en hel del framgång för teamet, efter att ha inlett äventyret med CRT-projektet under 2012 och 2013 och Open Class i år. Tack vare sin erfarenhet och personlighet Forward Racing nu blivit en mycket viktig aktörer i MotoGP-startfältet.

Edwards kommenterar från helgens MotoGP på Indianapolis: "Det har varit en bra helg här på Indy med massor av stöd från familjen, vännerna och teamet. Jag är inte 100 procent säker på hur många tävlingar jag kommer att delta i till slutet av säsongen, men jag kommer att vara på Silverstone, oavsett om jag kommer att tävla eller inte. Jag har stort stöd där och jag kan inte missa detta tillfälle. Jag tänker på min framtid, de olika möjligheterna. Jag är glad och jag ser fram emot den andra delen av mitt liv. "

De Angelis tillade: "Det är en dröm för mig att återvända till MotoGP. Jag arbetade med det här projektet förra året, när jag körde för det här teamet. Att få möjlighet att delta i den andra delen av mästerskapet tillsammans med NGM Forward Racing Team ombord på en Forward Yamaha är en stor ära, och jag vill tacka Giovanni Cuzari för denna möjlighet samt Tasca Racing Team som släppte mig. "