Yamaha Motor Company och Movistar Yamaha MotoGP-föraren Jorge Lorenzo har officiellt meddelat att de har tecknat ett nytt tvåårsavtal vilket betyder att vi kommer att få se den spanske föraren köra för Yamahas fabriksteam under de kommande två säsongerna.

Avtalet förverkligar Lorenzos önskan att fortsätta sin karriär i kungaklassen med Yamaha, och förlänger deras samarbete från sju till nio år. Både Yamaha och Lorenzo uppger att de är övertygade om att partnerskapet har potential att leverera en tredje titel och kommer att fortsätta att arbeta mot detta mål.

Jorge Lorenzo kommenterar:

P20140807151028389"Jag är mycket glad över att äntligen kunna göra detta tillkännagivande. Det är en lättnad att nu kunna fokusera helt på resten av 2014-säsongen i vetskap om att vår relation kommer att fortsätta under de kommande två säsongerna. Det har alltid varit min önskan att fortsätta min karriär med Yamaha; Jag tror starkt att vi kan kämpa för en tredje titel tillsammans. Den här säsongen har varit mycket utmanande efter en svår start, men vi kommer att fortsätta att ta det race för race, och ge 100 procent fram till Valencia. Jag vill tacka Yamaha för deras fortsatta tro på mig och alla Yamaha-fans runt om i världen som fortsätter att stödja mig. Efter sommaruppehållet är jag glad över att vara tillbaka på Indy med mitt team och fokusera på körningen igen."