Husqvarnas fabriksförare Alfredo Gomez och Graham Jarvis, tillsammans med Husqvarna Spanien-stödde föraren Mario Roman, fyllde pallen i 2014 års upplaga av Extreme XL Lagares.

Spanske Husqvarnaföraren Alfredo Gomez har haft ett jobbigt år, som kantats av skador och sjukdomar. I helgen fick han revansch då han vann den stenhårda endurotävlingen Extreme XL Lagares.

Stärkt av sin fina insats i senaste Red Bull Sea to Sky i Turkiet, startade Gomez i den portugisiska tävlingen med självförtroendet på topp. Han inledde med att vara snabbast under prologen som kördes i centrala Porto.

99322 alfredo_gomez_4500

Fullt medveten om att en av årets viktigaste race även skulle vara ett av de tuffaste, tog Alfredo kontroll över ledningen i ett tidigt skede och kämpade för att skapa sig en lucka. Efter att ha legat i ledande i slutet av första varvet, blev han passerad av teamkompisen Graham Jarvis. Under sista varvet lyckats Alfredo ta sig upp i ledning igen,  för att därefter öka tempot ytterligare för att kort därefter säkra segern.

För Jarvis del slutade Portugal inte med det vinnande resultat han hade hoppats på. Med Gomez bevisligen ett snäpp starkare, var Graham tvungen att nöja sig med andraplatsen.

Spaniens Mario Roman levererade även han en fantastisk körning för att knipa tredjeplatsen, och därmed säkra att Husqvarna kammade hem samtliga pallplatser.

99308 Extreme_Lagares_2014_top_three_-_L_to_R_Graham_Jarvis_Alfredo_Gomez_Mario_Roman_4500

Alfredo Gomez kommenterar segern: "Det här året har varit väldigt dåligt för mig, med skador, krascher och blindtarmsinflammation - det kändes som att saker och ting aldrig går min väg. Men nu, äntligen, fungerade det bra för mig. Det är fantastiskt att vinna Extreme Lagares. Jag trodde inte riktigt på att jag skulle kunna vinna här, men det gick bra för mig. Jag är så, så glad. Jag tog det ganska lugnt under första varvet eftersom jag visste att det skulle vara svårt på andra varvet. Men jag kände mig bra, och jag hittade en bra rytm. Graham passerade mig halvvägs genom sista varvet, så jag följde honom. Han gjorde några små misstag, vilket var tillräckligt för mig. Jag passerade honom, satsade hårt, och stannade längst fram för att ta segern. Denna vinst är för alla som har hjälpt mig i år. "

Topp-fem-resultat – Extreme XL de Lagares
 
1. Alfredo Gomez (Husqvarna)
2. Graham Jarvis (Husqvarna)
3. Mario Roman (Husqvarna)
4. Andreas Lettenbichler (KTM)
5. Dani Gibert (Gas Gas)