Husqvarna Motorcycles fortsätter göra stora framsteg. För andra året på raken noterade företaget rekordförsäljning och rekordstor omsättning. Företaget avrundade år 2015 med en försäljningsökning av antalet nya motorcyklar på 32% jämfört med föregående 12-månadersperiod, vilket resulterade i en ökning av den årliga omsättningen på 41%.

Per den 31 december 2015 hade totalt 21.513 Husqvarna-motorcyklar sålts. En jämförelse med den tidigare rekordsiffran 16,337 motorcyklar som uppnåddes 2014 visar att uitvecklingen för Husqvarna Motorcycles rör sig i en brant uppåtgående bana.

2015 var avgörande för Husqvarna Motorcycles på fler än ett sätt. En av alla milstolpar som uppnåddes var lanseringen av 2016 års Husqvarna motocross-modeller, som redan finns ute på marknaden sedan september förra året. LÄS REPORTAGET FRÅN PROVKÖRNINGEN HÄR...

Den nordamerikanska marknaden (USA och Kanada) hade en betydande tillväxt och spelade en huvudroll i bolagets framgång.

Under de senaste tolv månaderna gjorde även Husqvarna Motorcycles comeback till landsvägen, oi och med lanseringen av 701 SUPERMOTO och 701 ENDURO.

LÄS PROVKÖRNINGEN AV 701 SUPERMOTO HÄR...

LÄS PROVKÖRNINGEN AV 701 ENDURO HÄR...

 

Efter det varma mottagnadet Husqvarnas nya landsvägsmaskiner fått runt om i världen så har företaget blivit än mer fast beslutna att ytterligare expandera sitt modellprogram av landsvägsmaskiner samtidigt som de kommer att jobba hårt för att stärka sin position som en viktig aktör inom offroad-segmentet ytterligare.