Under 2015 förnyar Michelin sin serie av hypersport- och bandäck för motorcyklar genom att introducera fyra nya däck. De är utformade för att motsvara kraven från alla slags förare, från professionella tävlingsförare till entusiaster som kör enstaka bandagar. De nya däcken som testats på bana innehåller den senaste tekniken för att ge maximal säkerhet, prestanda och körglädje.

Michelin Power SuperMoto
Den här däckserien som utvecklats i samarbete med de bästa förarna blev utsedd till vinnare i 2014 års FIM SuperMotor World Championship. Det finns i en ny 16-tumsversion med inovativa gummiblandningar som tydligt förbättrar feedback från framdäcken, vägegenskaper, grepp och livslängd.

bdc3803e4dc48f1f 800x800ar

Michelin Power Slick Evo
Michelin Power Slick Evo är avsett för bankörning och idealiskt för helgens bandagar. Det är utvecklat för att vara enkelt att hantera, innehåller MICHELIN Adaptive Casing Technology (ACT) och en ny mycket mångsidig gummiblandning som Michelin hävdar gör att man slipper göra svåra däcksval beroende på väder och förhållanden på banan.

ab5836e6aa9453b8 800x800ar

Michelin Power Cup Evo
Det här däcket är en gatlegal mönstrad version av Michelin Power Slick Evo.

9cb3cc0181987abb 800x800ar

Michelin Power SuperSport Evo
Michelin SuperSport Evo är utvecklat för användning både på väg och på bana. Michelin har utvecklat däcket för att ska erbjuda lång livslängd och samtidigt erbjuda goda egenskaper på såväl torr som våt vägbana tack vare kombinationen av nya gummiblandningar och MICHELIN Adaptive Casing Technology (ACT).

a06b2c161fe59adb 800x800ar

Lanseringen av de här nya däcken under 2015 vittnar om Michelins passion för motorsport. Men motorsporten uppges betyda mer än så för Michelin. Racing har länge varit ett idealiskt laboratorium för att testa nya teknologier under de mest extrema förhållanden. Synergin mellan racing och utvecklingen av hypersportdäck är särskilt påtaglig idag.

Sedan företaget officiellt aviserat sin återkomst till MotoGP år 2016, växlar Michelin upp inför en ny utmaning i motorcykelsportens högsta mästerskap. MotoGP kommer nu, som ett led i den ständigt pågående demonstrationen av avancerad teknologi, att övergå till den hjulstorlek på 17-tum som är standard på många sport- och landsvägsmotorcyklar.

Michelin har radat upp rekordmånga segrar i motorcykelracing och kan skryta med 112 VM-titlar.