Under förra veckan var svenska återförsäljare för BMW:s motorcyklar på plats i Portugal för att bland annat provköra den tyske motorcykeltillverkarens senaste modeller på såväl landsväg som Estoril-banan utanför Lissabon. Här kan du läsa en entusiastisk rapport och se en film från Göran Widing hos GMC Karlstad.

 

BMW har gått från att vara ett gubbmärke till att bli ett av de absolut mest nyskapande och utstickande märkena med egna tankar angående teknikutveckling. Visst var de tidigt ute med ABS och egna lösningar som telelever-framgaffel mm, men på sättet de gör idag är fräscht och detta är bara början.

Med temat ”make life a ride” tar de fokus på soul och passion och vill försöka gömma sig bakom deras grymma motorcyklar som de just nu sprutar ut och sätta människan, ägaren och föraren framför istället.

Ett kanske vågat tema för ett tyskt företag men det kommer att fungera, mycket pga. svenska chefsdesignern Ola Stenegärd som jag fick möjligheten att ta ett litet snack med över en kall på kvällen på hans födelsedag nere i Lissabon. Olas grabbar kör även cross och med ena foten i offroad världen och ena i Custom kommer BMW fortsätta att i rask takt att tillverka nya modeller med rötter/mix från båda världarna.

KLICKA HÄR FÖR ATT LÄSA MER...