Motorcyklister från stora delar av världen kommer att få chansen att uttrycka sin åsikt för att forma framtiden för Project LiveWire, vilket är Harley-Davidsons första elektriska motorcykel.

För att följa upp den stora uppståndelsen kring Project LiveWires debut förra året, kommer nu utvalda konsumenter från Asien, Europa, Kanada och USA att erbjudas möjlighet att provköra, ge feedback och påverka utvecklingen av den nya elmotorcykeln. Den här veckan sker de första eventen kring motorcykeln på Malaysias Sepang International Circuit.

Mark-Hans Richer, Harley-Davidson Chief Marketing Officer kommenterar: ”Project LiveWire har utmanat synen på vad en Harley-Davidson motorcykel kan vara. Den första fasen av Project LiveWire Experience tour gav värdefull återkoppling om funktioner och upplevelser från hojåkare, och vad de förväntar sig av en elektrisk motorcykel från Harley-Davidson. I år erbjuder vi den upplevelsen till en global publik för att få ännu djupare insikter från motorcyklister, för att hjälpa oss att forma den framtida inriktningen av denna spännande teknik.”

Den är inte till salu, utan syftet med Project LiveWire-motorcykeln är att söka insikter om vilka förväntningar man har på en elektrisk motorcykel från Harley-Davidson®. Project LiveWire Experience erbjuder kunderna att provköra och lära sig mer om historien bakom motorcykeln och samtidigt ge feedback. Även de som ännu inte kör motorcykel kommer att ha möjlighet att känna kraften i Project LiveWire via Jumpstart-demo - en simulerad körupplevelse.

Under 2014 var det över 15 000 kunder som gav feedback på Project Livewire, inklusive de mer än 6 800 som provkört, vilket var en del av en turné med 30 stopp över hela USA. De långsiktiga planer som finns om tillgängligheten av Project LiveWire i detaljhandeln, kommer att påverkas av den feedback från hojåkare som kommer fram under Project LiveWire Experience tour.

Höjdpunkter under 2015, som pågår i åtta länder, på tre kontinenter:

• Media och speciellt inbjudna konsumenter kommer närvara vid Malaysias Sepang International Circuit 25 februari - 4 mars.

• En tävling för mc-förare i hela Europa har chansen att bli en av de första 1000 personer att provköra Project LiveWire på en av fem platser i Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Italien och Nederländerna från maj till augusti.

o STORBRITANNIEN lördagen den 16 maj - söndag 17 Maj 2015

o FRANKRIKE lördag 27 juni - söndag 28 juni 2015

o ITALIEN lördag 11 juli - söndag 12 juli 2015

o TYSKLAND lördag 18 juli - söndag 19 juli 2015

o NEDERLÄNDERNA lördag 8 augusti - söndag 9 augusti 2015

• En turné i USA och Kanada med 13 stopp hos utvalda Harley-Davidson-återförsäljare tillsammans med konsumentevenemang, börjar i april.

-Vi styrs av vad våra kunder säger, det betyder mest. Eftersom elfordons-tekniken utvecklas snabbt, är vi glada att lära oss mer från mc-förare genom Project LiveWire Experience för att till fullo förstå definitionen av framgång på denna marknad eftersom tekniken fortsätter att utvecklas, säger Richer. ”

Fans kan läsa mer om Project LiveWire, på projectlivewire.com. Mer information om datum och platser kommer att läggas ut på hemsidan allt eftersom detaljerna blir klara. Harley-Davidson uppmanar också alla som är intresserade av framtidens möjligheter, att följa företaget på dess sociala mediekanaler, däribland Facebook, Twitter och Instagram.