Ryggskyddet KORI Coyote, som snabbt och enkelt kan förvandlas till en ryggsäck, övertygade den 40 ledamöter stora expertpanelen för Red Dot Award och vann den åtråvärda Red Dot kvalitetsstämpeln som sin välförtjänta belöning.

KORI Coyote är det enda ryggskydd som kan vecklas ut till en flexibel ryggsäck. Den är uppkallad efter den uppfinningsrika och intelligenta prärievargen ”coyote”, en av världens mest anpassningsbara djur, och idén till produkten föddes för främja frihetskänslan och säkerheten när man kör motorcykel.

KORI Coyote opening zippers 300dpi

På motorcykeln används den ihopvikt som ett ryggskydd. När man har gått av motorcykeln, går den att veckla ut till en ryggsäck där du exempelvis kan förvara din skyddsjacka, byxor och hjälm. Praktiskt då vill kunna njut av åkturen med skyddande utrustning, och sedan njuta av en promenad på stan utan varm och svettig skyddsutrustning.

Sedan lanseringen av KORI Coyote har idén utvecklats till ett nytt sätt att se på ryggskydd och har väckt intresse hos andra utanför motorcykelsfären.

Red Dot Design Museum i tyska Essen den största utställningen av modern design i hela världen. De prisbelönta produkterna från Red Dot Award: Product Design 2014 kommer att presenteras i en imponerande specialutställning som äger rum 8 Juli - 3 augusti 2014. 

Mer information på www.kori.se