I samband med en presskonferens för BMW Motorrad under förra veckan lät chefen för BMW Motorrad, Stephan Schaller, meddela att R nineT Scrambler kommer att presenteras på EICMA i Italien. Och under tisdagen fick även Fastbikes.se nöjet att kolla lite närmare på den nya Scramblern från BMW.

Nya BMW R NineT Scrambler drivs av samma 1.17-liters boxermotor som R nineT, bra för 110 hästkrafter vid 7750 rpm och 116 Nm vridmoment som bäst vid 6000 rpm. Avgassystemet och ljuddämparen är placerat högre vid sidan om svingarmen och 17-tums bakhjulet, medan modellen har fått ett större 19-tums framhjul med en teleskopframgaffel som erbjuder extra lång fjädringsväg. Sittpositionen är mer upprätt än hos R nineT Roadster också, med högre styre samtidigt som fotpinnarna flyttas något nedåt och bakåt - allt för en mer avslappnad körning.Framtill finns det en rund strålkastare, med instrument som har analog visning. Fyrkolvsok greppar kring de dubbla 320-millimeters skivorna fram, medan tvåkolvsoket greppar kring den 265 mm stora bromsskivan bak.

MDP 8586

BWM R nineT Scrambler kommer i en matt silverfinish med en brun sadel, och liksom Roadster är den avsedd att anpassas efter eget tycke och smak. Och BMW erbjuder en hög med tillbehör och annat smått och gott som kan ge din Scrambler den där unika looken.