Enligt uppgifter från våra kollegor hos Visordown.com har Triumph Motorcycles stoppat sina planer på att producera sina planerade 250-kubiksmotorcyklar. Triumph planerade att tillverka 250-kubikare vid sin indiska fabrik i Narsapur i utkanten av Bangalore.

Tidigare uppgifter pekade mot att Triumph hade såväl en sportmotorcykel med helkåpa som en nakenmaskin under utveckling, och där mycket pekade mot att dessa skulle lanserar inom kort.

Nu låter Paul Stroud, Triumphs chef för försäljning och marknadsföring, meddela att de har lagt utvecklingen av Triumphs 250-maskiner på is vilket betyder att cykeln inte kommer att lanseras år 2015 som förväntat. Triumph 250cc cyklar var i första hand tänkta för tillväxtmarknader som Brasilien och Indien.

Paul Stroud kommenterar: "Efter en genomgång har vi placerat 250-projektet på is av strategiska skäl relaterade till dess specifika segment. Under en spännande period för varumärket fortsätter Triumph att investera och utöka sitt modellprogram och expandera in på nya marknader, vilket visas med våra framgångsrika lanseringar i Brasilien och Indien. Genom vår växande marknadsnärvaro kommer vi att fortsätta att utveckla vårt produktsortiment för att stärka vår position som tillverkade av premium-motorcyklar och möta efterfrågan från den globala motorcykelmarknaden med spännande och innovativa produkter. "