Våra kollegor hos Australian Motorcycle News har fångat 2015 års Yamaha YZF-R1, då den testkördes på Eastern Creek International Speedway. Tillsammans med bilden kommer även ryktade uppgifter för nya R1:an, där den största nyheten i dagsläget är att Yamaha kommer att presentera två versioner av maskinen: en landsvägsversion, och en homologeringsversion för racing.

Yamaha kommer enligt dessa rykten även att fortsätta att använda en fyrcylindrig crossplane-motor istället för en trecylindrig motor som det ryktats om tidigare.

För att hålla jämna steg med sina konkurrenter förväntas Yamaha presentera ett reviderat antispinnpaket, och även erbjuda elektronisk fjädring.

Den billigare landsvägsversionen kommer att finnas tillgänglig med en dubbelkopplings växellåda, som vi tidigare har sett i Yamahas patentansökningar. Ännu finns inga bekräftade uppgifter på modellens prestanda, men raceversionen sägs erbjuda omkring 230 hästkrafter. Och med tanke på att Yamaha har som plan att göra comeback i Superbike-VM nästa år lär inte detta vara en helt otänkbar siffra.

Yamaha registrerade tidigare i år två modellnamn, YZF-R1S och YZF-R1M, som ger stöd till uppgifterna.

Yamaha förväntas presentera 2015 års Yamaha YZF-R1 vid antingen Intermot eller EICMA senare i år. Fastbikes.se kommer att vara där.

 

Mer hos Australian Motor Cycle News...