Nya versionen av Ducati Diavel gjorde sitt första offentliga framträdande under måndagens prestigefyllda Volkswagen Group Night i samband med den internationella bilsalongen i Geneve. Här kan du läsa mer och se de första bilderna…

Under den 84: e upplagan av den internationella bilsalongen i Genève ( som löper från mars 06-16 ) presenterade Ducatis VD, Claudio Domenicali, modellen.

Diavel

Ducatis sportcruiser-modell har förärats med den senaste versionen av Testastretta 11 ° DS-motorn som uppges erbjuda 162 hästkrafter på topp, ett nytt avgassystem och en ny LED-strålkastare. Dessutom har modellen ABS-bromsar, Ducati Traction Control och olika körprogram (Ducati Riding Modes). Modellen lär väga 205 kilogram och är med ett 240 brett bakdäck som bidrar till det maffiga utseendet.

Diavel3

 

Nya standardversionen av Diavel är helt i svart, med svart fackverksram och svarta hjul, medan Diavel Carbon erbjuder traditionella Ducati-röd lack i kombination med matt kolfiber och röd ram, eller Star White över matt kolfiber med vit ram, båda med svarta Marchesini-hjul. Nya Diavel kommer att dyka upp ute i handeln från och med april 2014.