Rykten från Tyskland gör gällande att BMW Motorrad jobbar på en ny variant av sin "S-plattform", där vi kommer att få se S1000RR användas som bas för en allsidig men sportig touringmaskin.


Enligt välinformerade källor hos våra vänner på motorcykeltidningen Motorrad kommer modellen att kunna ses på årets motorcykelmässor, och kommer vara fullsmetad med  all möjlig tekniska finesser, såsom dynamisk dämpnings-kontroll, ride-by-wire gasreglage, olika motorprogram, ABS-bromsar och antispinn.

Den nya modellen, som preliminärt kallas BMW S1000F, kommer sannolikt dela en modifierad version av fyrcylindriga motorn från nakna BMW S1000R, tillsammans med olika ergonomiska förändringar för att passa bättre för långturer.

Hur BMW Motorrad kommer att särskilja den nya modellen från S1000R, till vilken det redan finns en hel del ”touring-tillbehör” för i BMW:s tillbehörskatalog, återstår att se.

Dessutom passar vi på att ställa frågan huruvida BMW Motorrad kommer att visa upp en ny version av den populära sportmodellen S1000RR senare under året…

Källa: Motorrad