Under förra veckan var Fastbikes.se på plats i Italien och kollade in de senaste motorcykelnyheterna på motorcykelmässan EICMA. Då tog vi även tillfället i akt att testköra den nya högteknologiska hjälmen Skully AR-1, i sadeln på en Aprilia RSV4. Här kan du kolla hur det gick…

Under EICMA passade Skully på att visa upp sin banbrytande hjälm i samarbete med Aprilia, där telemetri överfördes trådlöst från Aprilia RSV4 till SKULLY AR-1 heads up display hjälm, vilket bland annat ger tydlig visning av fordonshastighet, motorns varvtal, växelläge samt bränsleförbrukning och mer.

"Vi är mycket glada över att samarbeta med Aprilia på EICMA. RSV4 är riktmärket bland sportmotorcyklar, medan SKULLY är riktmärket som världens smartaste och säkraste motorcykelhjälm, kommenterades Marcus Weller, grundare och VD för SKULLY.

Med hjälp av hjälmens så kallade " SYNAPSE INTEGRATED HEADS UP DISPLAY" ger Skully-hjälmen dig köranvisningar, visar väderprognoser och meddelar dig då det kommer ett inkommande telefonsamtal (som du svarar på om du vill med röstaktivering). Du kan även ringa eller skicka SMS – röststyrt. Systemet är kompatibelt med både iOS och Android-enheter. AR-1 har även en en 180-graders backkamera.

SKULLY avslutade nyligen en rekordlyckad förbeställningskampanj hos Indiegogo som resulterade i att bolaget nådde sitt $250.000 fundraising-mål inom loppet av bara åtta minuter och slutligen fick in  $2.800.000 från köpsugna konsumenter som skrev på för att vara först med att äga en SKULLY-hjälm. SKULLY AR-1 hjälm är planerad att släppas i mitten av 2015.

Fastbikes.se har provkört den…

Mer om Skully AR-1